Jela nordijska

2023 – RASPRODANO – ZATVORENO

Svake godine u ranijem periodu do 8.12. primamo online narudžbe za božićna drvca s dostavom na području Zagreba. Prijavite se na našu kontakt listu i obavijestit ćemo Vas na vrijeme kad krenemo s rezervacijama Božićnih drvaca.

 

Božićno drvce ukrašeno je drvce, obično zimzelena četinjača, poput smreke ili jele, pravi borovi ne koriste se kao Božićno drvce jer nemaju dekorativnu vrijednost te izgledom ne zadovoljavaju današnje standarde i želje kupaca.

Božićno drvce povezano je s proslavom Božića podrijetlom iz sjeverne Europe i mnogobrojne obitelji u vrijeme adventa ukrašavaju Božićno drvce u vlastitom domu, na terasama ili u dvorištima.

1990. Godine počeli smo s uzgojem Božićnih drvaca kako bi omogućili što jednostavniju nabavu drvca svima koji žele ukrasiti vlastiti dom. Prije nego je počeo kultivirani uzgoj drvaca, ljudi su ih sjekli u prirodi i šumama, danas se božićna drvca uzgajaju namjenski, a na svako mjesto odsječenog drvca, sljedeće godine dolazi nova sadnica te tako nema štete u prirodi.

30 godina tradicije i iskustva, bavimo se uzgojem i prodajom božićnih drvaca, a svake godine na stotine drvaca iz naših borovika pronalazi put do vaših domova. Samo odabrana i visokokvalitetna drvca stavljamo u prodaju prije Božića kako bismo osigurali lijepa i svježa božićna drvca koja će uistinu uljepšati svaki dom i unijeti božićni ugođaj u Vaš životni prostor.

Na obroncima Žumberačkog gorja u parku prirode Žumberak na nadmorskim visinama od 500 do 900 metara smještene su parcele gdje uzgajamo božićna drvca.

Smreka, srebrna smreka, jela i omorika neke su od zastupljenijih vrsta koje uzgajamo proteklih tridesetak godina.

Pravilnim i kontroliranim uzgojem te cjelogodišnjom njegom drvaca, dobivamo prvoklasna božićna drvca, ravnomjernog rasporeda grana i pravilnog stožastog oblika koja svake godine pronalaze put do mnogih domova.

Bez obzira na veličinu i vrstu božićnog drvca , svježina i kvaliteta glavna su obilježja naših božićnih drvaca.

Pozivamo Vas da posjetite naše prodajne lokacije gdje možete odabrati i kupiti božićno drvce. Do 8.12. Božićno drvce moguće je naručiti online, a osigurana je i besplatna dostava borova na području Zagreba. Također moguć je i najam božićnog drvca ili većih količina drvaca, za kraće potrebe za razna događanja ili tijekom blagdana.

Božićna drvca Crnković jamstvo su svježine, domaće kvalitete i pouzdanosti već dugi niz godina. U mnogobrojnim domovima u Zagrebu i okolici Zagreba za vrijeme Božića naši borovi imaju veliku ulogu u obilježavanju Božića. Ako ste već kupili božićno drvce kod nas tada znate da su naša drvca najljepša, najsvježija i jednostavno najbolja koja možete pronaći na domaćem tržištu, ako ćete tek postati naš stalni kupac vjerujemo kako ćete se uvjeriti u našu kvalitetu već ovog Božića.

Mnogi naši kupci potvrde kupnju božićnog drvca već početkom prosinca i naprave svojevrsnu rezervaciju božićnog drvca, tako znaju da ćemo za njih odabrati najljepše i najbolje borove još na parceli gdje rastu te da će ih njihovo savršeno božićno drvce pričekati na lokaciji koja najviše odgovara, također za velika božićna drvca i božićna drvca u teglama moguće je dogovoriti prijevoz i dostavu.

Nije svako božićno drvce isto

Ono što biste svakako trebali znati prilikom nabavke božićnog drvca je to da ima nekoliko različitih sorti drvaca koje možete nabaviti u slobodnoj prodaji u vremenu prije badnjaka. Svaka vrsta lijepa je na svoj način i ovisno o tome kakvo drvce trebate i želite možete pronaći sortu koja će izgledom odgovarati vašim zamislima. Ako tražite jeftina drvca najprihvatljivije cijenom je svakako drvce obične smreke koje je već dugi niz godina u upotrebi kao dekorativno drvce zbog najjeftinije cijene. Uz smreku tu je i srebrna smreka koja ima nešto čvršće i kruće iglice te se zbog toga i bolje drže u toplom stanu. Osim obične i srebrne smreke kao božićno drvce diljem Europe upotrebljava se i Pančićeva omorika koja je nešto kao mješanac između obične i srebrne smreke, po mnogima ima izrazito visoku dekorativnu vrijednost zbog bogatstva boje i uskog pravilnog izgleda stabla. Najbolje od svih božićnih drvaca po mišljenjima kupaca proteklih godina pokazala se svakako Nordmann jela koju često pogrešno nazivaju i Nordijska jela iako nema veze s tim podnebljem. Nordmann jele poznate su ponajviše zbog dugotrajnosti iglica i cijeni, jer obično su to i najskuplja božićna drvca koja ćete pronaći na nekom prodajnom mjestu.

Prodaja božićnih drvaca započinje obično 6-7 dana prije badnjaka, a tijekom prodaje po potrebi vrši se dodatna sječa, tako da našim kupcima osiguramo samo najsvježija božićna drvca koja će biti postojana desetak dana koliko će se nalaziti u kući ili stanu. Također moguće je ranije naručiti drvce i osobno ga preuzeti u našem rasadniku ili na skladištu u Novom Zagrebu.

Cijena božićnog drvca ovisi o nekoliko različitih faktora od kojih su najbitniji vrsta i porijeklo božićnog drvca. Naše cijene su prihvatljive i konkurentne već godinama, stoga vjerujemo kako ćemo i ove  godine osigurati kvalitetna, lijepa i cijenom prihvatljiva božićna drvca u kojima će uživati brojni Zagrepčani.

Borovi Crnković

Posjetite neku od naših prodajnih lokacija u Zagrebu razgledajte božićna drvca i odaberite najljepše božićno drvce za sebe i svoju obitelj.

Prodaja božićnih drvaca počinje 18.12.2023 i traje do 24.12.2023
na svim prodajnim lokacijama u gradu.

Borovi Crnković mogu se po potrebi osobno preuzeti i ranije na našem skladištu u Novom Zagrebu – Lučko, isključivo po prethodnoj najavi i dogovoru.

Naši vjerni kupci upoznati su s našim lokacijama, jer već godinama poslujemo na istim adresama. Prodaja Borova na našim štandovima vrši se svake godine u periodu; 18.-24- prosinac od 10h do 20h svakog dana.

Svake godine u ranijem periodu 1.11.-8.12. primamo online narudžbe za božićna drvca s dostavom na području Zagreba.

Prijavite se na našu listu korisnika i javiti ćemo Vam na vrijeme kada kreću pripreme i narudžbe za Božićna drvca. Budite prvi koji će moći naručiti naša selektirana drvca uz mogućnost besplatne dostave i ostalih pogodnosti  za naše stalne i vjerne kupce.